hartige wafels met bacon en tomaatjes

Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt!

Heb je deze kokoswafels met gerookte zalm en crème fraîche wel eens geprobeerd?

hartige wafels met bacon en tomaatjes

ontbijtgerecht (4 personen)

200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 g boter, op kamertemperatuur
2 eieren
50 ml melk
royale hand geraspte oude kaas
1 el olijfolie
12 plakjes bacon
of gerookt ontbijtspek
1 el vloeibare honing
400 g cherrytomaatjes
2 el kervel, grof gesneden

Klop in de keukenmachine of met de mixer een glad beslag van het bakmeel, de roomboter, eieren, melk en een snuf zout. Schep de kaas erdoor.

Verwarm het wafelijzer en bak van het beslag 8 goudbruine wafels. Laat ze op een rooster iets afkoelen.

Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon of het spek mooi bruin en krokant. Voeg de honing
toe en bak nog 1 min. Schep de bacon of het spek uit de pan. Bak in het spekvet de tomaatjes 4 min.

Leg intussen de lauwwarme wafels op 4 borden. Verdeel er de bacon of het spek en de tomaatjes over. Bestrooi met de kervel.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

hartige wafels