portobello’s met ovenfriet

Probeer in plaats van frikandellen of kroketten eens iets nieuws bij de friet. Deze gefrituurde portobello’s zijn super crispy en onwijs lekker!

Zin in iets anders? Maak dan gefrituurde spiering met saffraanmayonaise.

gefrituurde portobello’s met ovenfriet
hoofdgerecht | 4 personen | v

1 kg aardappels, geschild, in dikke frieten gesneden
2 el extra vergine olijfolie
4 takjes rozemarijn
2 eieren, geklutst
80 ml melk
50 g bloem
100 g broodkruim (of paneermeel)
4 portobello’s (± 400 g), horizontaal in plakken gesneden
½ savooiekool, harde hart verwijderd, julienne gesneden
1 winterwortel, julienne gesneden
1 el appelciderazijn
100 g mayonaise
2 tl grove mosterd
arachide-olie, voor frituren
evt. citroenpartjes, voor erbij
ook nodig: bakpapier, 2 bakplaten

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng de aardappels in een pan met gezouten water aan de kook en laat 10 min. koken. Giet de frieten af, leg ze op een theedoek en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met de olie en schep om. Voeg de rozemarijn toe en bak de frieten ± 40 min. in de oven. Schep ze regelmatig om. Bestrooi met zout.

Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier. Zet drie diepe borden klaar. Meng het ei met de melk in een bord. Meng in een ander bord de bloem met zout en peper naar smaak en strooi in het derde bord het broodkruim.

Wentel de plakken portobello door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Doop ze dan in het eimengsel en wentel ze ten slotte door het broodkruim. Leg ze op de bakplaat en zet 20 min. in de koelkast.

Meng intussen de kool met de wortel en azijn. Laat 10 min. staan. Roer de mosterd door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Meng door de koolsalade.

Verhit de olie in een wok tot 180°C. Frituur de plakken portobello in porties, 1-2 min. per kant tot ze goudbruin zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan en schud het vet er goed af. Leg ze op keukenpapier. Serveer met de frieten, koolsalade en evt. parten citroen.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 40 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING JOHN HENSELER BEWERKING BAS ROBBEN

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

portobello ovenfriet