kippensoep met parmezaanse kaas

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas.

Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.

parmezaanse kippensoep
hoofdgerecht | 4-6 personen

6 el milde olijfolie
6 kipkarbonades
1 ui, fijngesneden
1 venkelknol, fijngesneden
+ het venkelgroen, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 tl venkelzaad
1 laurierblaadje
800 g tomaatblokjes (2 blikken)
1½ l kippenbouillon
3 el geraspte parmezaanse kaas
+ een stuk korst van parmezaanse kaas
½ bosje marjolein, blaadjes geplukt
2 sneetjes zuurdesembrood zonder korst, in stukjes gescheurd
2 bollen burrata, in stukken gescheurd

Verhit in een grote braadpan op matig tot hoog vuur 3 el olie. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze in ± 7 min. rondom bruin. Leg ze op een bord.

Draai het vuur lager en schep in dezelfde pan de ui, venkel, knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje ± 2 min. om op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen.

Voeg de tomaten en bouillon toe en draai het vuur hoog. Breng aan de kook, voeg de kipkarbonades weer toe met de kaaskorst en de helft van de marjolein. Laat de soep op matig vuur 1¼ uur trekken en enigszins inkoken onder af en toe omscheppen.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de stukjes brood al omscheppend in ± 4 min. tot de croutons knapperig zijn. Schep om met het venkelgroen, de geraspte parmezaan en wat zout en peper. Neem van het vuur.

Serveer de soep met de croutons, burrata en de rest van de marjolein.

Bereiden ± 40 min. / trekken ± 75 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS VOEDINGSDESKUNDIGE KATINKA HUISKAMP BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

parmezaanse kippensoep-maaltijdsoepen