delicious.helpt: de fijne kneepjes van kneden

Het kneden van een goed deeg kan lastig zijn, zeker bij plakkerig deeg waaraan veel vloeistof is toegevoegd. Maar met de zogenaamde slap-and-fold techniek, ook bekend als de French fold of the Bertinet-methode heb je binnen een mum van tijd een mooi glanzend, elastisch deeg in handen. Zo werkt het!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bertinet-methode 

stap 1 Meng alle ingrediënten goed en leg het deeg op je werkblad (hoef je niet met bloem te bestrooien).

stap 2 Pak het deeg vast: doe al je vingers onder het deeg en je duimen erbovenop.

stap 3 Til het deeg op, draai het om en lat het op je werkblad ‘vallen’.

stap 4 Trek het deeg omhoog en vouw het dubbel. Hierdoor ‘vang’ je lucht in het deeg.

stap 5 Herhaal stap 3 en 4 tot je een mooi glanzend en elastisch deeg hebt.

Nóg meer baktips vind je in het februarinummer. Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

deeg-kneden