salade met roquefort, peer en kerriecashews

We zijn verzot op fijne salades. Ook op deze met roquefort, peer, knapperige kerriecashewnoten en druiven. Voor erbij: een dressing met honing en mosterd.

Zin in meer salade? Maak ook deze met spruitjes en citrusolie.

salade met roquefort met peer, kerriecashews en druiven
voor- of bijgerecht (4 personen) v

kerriecashews
1 el boter
100 g ongezouten cashewnoten
1 tl kerriepoeder
1 el donkerbruine basterdsuiker
½ tl zeezout
snufje cayennepeper of meer naar smaak

dressing
3 el rodewijnazijn
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el scherpe mosterd
1 el honing of meer naar smaak
70 ml olijfolie

salade
1 doyenné du comice-peer, niet al te rijp
150 g babyspinazie
1 kleine rode ui, in dunne ringen
8 pitloze muskaatdruiven, gehalveerd
125 g roquefort, verkruimeld

stap 1 (1 dag van tevoren) Smelt voor de kerriecashews de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er de noten en de andere ingrediënten al omscheppend in, tot de noten zijn omhuld met een dun laagje en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bewaar goed afgesloten tot het opdienen.

stap 2 (1 dag van tevoren) Pureer voor de dressing de azijn, knoflook, mosterd en honing met de staafmixer in een hoge beker, totdat de knoflook helemaal glad is. Giet al mixend de olie in een dunne straal erbij tot de dressing bindt. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.

stap 3 (begin vlak voor het opdienen) Schil de peer niet, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne repen. Hussel de spinazie door de dressing en schep de peer erdoor. Voeg de uiringen, de druiven en de roquefort toe. Meng alles goed en schep de salade op 4 borden. Bestrooi met de knapperige cashews.

Bereiden ± 25 min

RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT PRODUCTIE DOSIA BREWER

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

salade