kipstoof met pastinaak

Met de juiste pan is koken zoveel fijner! Deze mooie pan van BK is het ultieme cadeau in december, de maand waarin we extra uitgebreid koken. In deze pan maak je ook nog eens de allerlekkerste stoofgerechten, zoals onze gestoofde kip met pastinaak.

BK Royal Dutch Oven
De bootachtige vorm van deze pan is geïnspireerd op de Yuanbao,  een oud Chinees betaalmiddel.  De gietijzeren pan is gemaakt van 100% gerecycled, in Nederland geproduceerd en geschikt voor elke hittebron. Door de dikke bodem en het zware materiaal een ideale stoofpan die ook mooi voor op tafel staat. Onderaan de pan staat: “Overal ter wereld houden mensen van lekker eten en drinken; laten we hier met elkaar van genieten!”, en daar kan je het alleen maar mee eens zijn! Wil jij ook genieten van een heerlijke stoofmaaltijd? Dan is deze pan van BK een échte aanrader!

24 cm Ø, € 249. bk.nl

stoof met kip en pastinaak
hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie
4 scharrelkipfilets, à 125 g
200 g pastinaak, in blokjes
300 g knolselderij, in stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1½ tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml rode wijn
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 el (esdoorn)stroop
2 blaadjes laurier
1 kg vastkokende aardappels, schoongeboend, in stukken

Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilets uit de pan.

Bak in het bakvet de pastinaak en knolselderij 4 min. Schep de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de wijn, gepelde tomaten, stroop en het laurierblad toe en breng aan de kook; druk de tomaten met een spatel klein.

Draai het vuur laag. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30-35 min. zachtjes gaar.

Kook intussen de aardappels in water met zout in 20-25 min. gaar. Verdeel de kipstoof met de groenten over 4 borden. Schep de aardappels bij de kipstoof. Evt. kun je hierbij i.p.v. aardappels ook zilvervliesrijst geven. Kook de rijst dan in bouillon, dat is extra lekker.

Bereiden ± 50 min.

chilivlokken voor pit
Veel kinderen vinden deze kip in licht zoete tomatensaus en wat zoetige pastinaak heerlijk. Wil je iets meer pit, voeg dan een mespunt chilivlokken toe bij de tomaten.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

– delicious. samen met BK –

kipstoof