Kookboekenfans opgelet! Van 5 tot en met 13 november is de Kookboeken7daagse. Veel kookwinkels, restaurants, warenhuizen en kookstudio’s staan dan in het teken van de beste, lekkerste en bijzonderste kookboeken. Ontmoet auteurs als Onno Kleyn van wie net De Grote Kleyn verscheen, delicious. friend Yvette van Boven die de ene bestseller naar de andere aflevert, of proef de zuurkoolkroketten uit Zuur van delicious. redacteur Bas Robben.
De hele week tippen wij ónze favoriete kookboeken. Dit keer: Solo Food 72x koken voor jezelf van Janneke Vreugdenhil.
Janneke laat in Solo Food zien dat lekker koken voor jezelf juist uiterst bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang de biefstuk gebakken moet worden en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten.
De recepten zijn eenvoudig en stuk voor stuk verrukkelijk. Wij hebben direct zin om onze tanden in gerechten als Chinese mie met biefstuk en oestersaus, de procureurstoof met rode wijn en laurier, lamskoteletten met rode wijn-tijmjus en Franse boontjes of risotto met paddenstoelen te zetten. En dan die toetjes, oh die toetjes: chocolademousse, peren-yoghurtswirl, warme appeltaart met vanille-ijs, rozemarijn-honingvijgen met gorgonzola, mango-kokosijs of tiramisu. In Solo food geeft Janneke je een persoonlijke kijk in haar leven met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om aan tafel te gaan. Alleen!
TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI FOTOGRAFIE FLOORTJE VAN ESSEN-INGEN HOUSZ