whisky met kastanjes en kaneel

Whisky -en kastanjeliefhebbers opgelet! Het is herfst en dat betekent: het kastanjeseizoen. delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: ingemaakte kastanjes met kaneelwhisky.

ingemaakte kastanjes met kaneelwhisky
diversen | 2 flinke potten

660 g suiker
1 vanillestokje
6 kruidnagels
rasp en sap van 1 (bio) sinaasappel
235 ml whisky met kaneel*
ook nodig: gesteriliseerde potten.
1 kg gepofte en gepelde kastanjes

Verwarm in een steelpan 425 ml water met de suiker, het vanillestokje plus het uitgeschraapte merg, kruidnagels, sinaasappelsap – en rasp, kaneel en 175 ml whisky met kaneel op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop 20-25 min. zachtjes sudderen op matig tot laag vuur. Neem van het vuur en voeg nog 60 ml kaneelwhisky toe. Vul gesteriliseerde potten met 1 kg gepofte en gepelde kastanjes.
Overgiet ze met de hete siroop. Sluit de potten. Laat 1 week tot 6 maanden rusten. Bewaar geopende potten in de koelkast.

*whisky met kaneel koop je bij de slijter.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING AMBER KELLER FOODSTYLING KERRIE RAY BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

whiskey