gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.

Wist je dat je met puree als bijgerecht eindeloos kunt variëren? Doe hier je inspiratie op…

gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

bijgerecht | 4 personen | v

80 ml karnemelk
½ tl mosterd
1 el crème fraîche
½ tl citroensap
1 el + 2½ el olijfolie
500 g spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
2 tenen knoflook, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
2 laurierblaadjes
25 g geraspte parmezaan
4 el munt, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix met een staafmixer de karnemelk, mosterd, crème fraîche, citroensap en 1 el olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de rest van de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan of braadpan op matig tot hoog vuur. Schep de spruitjes met de knoflook, citroenrasp en laurierblaadjes 3-4 min. om tot ze licht karamelliseren.

Zet de pan in de oven en bak ze nog 8-10 min. tot goudbruin en beetgaar.

Zet de ovengrill op de hoogste stand. Haal de gebakken spruitjes uit de oven en schep om met de dressing. Bestrooi ze met parmezaan en zet ze nog 3-4 min. onder de grill tot de dressing licht bindt en de kaas smelt en licht kleurt.

Bestrooi met munt en serveer.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN EN BEREIDING DAVE VERHEUL FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNIE SMITHIES TEKST ZARA ZILIBOWITZ BEWERKING MERIJN TOL

Gebruik voor de dressing van deze gebakken spruitjes delicious. mosterd. Bestel jouw favoriet makkelijk en snel in de delicious. webshop.

gebakken-spruitjes-delicious