lamskoteletten met zoete tomaatjes en gember

lamskoteletten met zoete tomaatjes en gember

hoofdgerecht | 4 personen

1¼ kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
12 of 8 lamskoteletjes, afhankelijk van de grootte
3 el olijfolie
2 cm gember, geschild en geraspt
400 g kerstomaatjes
125 ml moscatel*
200 g crème fraîche
150 g jong snijbietblad*, evt. grof gesneden

Stap 1
Kook de aardappels in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de koteletten afhankelijk van de dikte in 1-2 min. per kant goudbruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem ze uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.

Stap 2
Doe de tomaatjes in de pan en bak ze 4-5 min. tot ze openbarsten en hun zoete sap vrijgeven. Voeg de gember toe en bak nog 1 min. Schenk de moscatel erbij en laat het tomatensap met de wijn samensmelten en een heerlijke saus vormen. Druk daarbij de tomaten met een spatel iets stuk zodat het sap goed vrijkomen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 3
Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep het snijbietblad erdoor en zout en peper naar smaak. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de lamskoteletten met de zoete kerstomaatjes over.

* Moscatel is een zoete wijn, gemaakt van de muskaatdruif. Jonge snijbiet koop je bij de supermarkt of groentewinkel. Je kunt evt. ook jonge spinazie nemen.

Bereiden ± 30 min. 

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

lamskoteletten-delicious