Frambozenroomijs

Kies je favoriete zomerfruit en ga er mee aan de slag in dit basisrecept!

frambozen-roomijs

nagerecht | 8 personen

2 eieren
150 g fijne kristalsuiker
550 ml slagroom
250 ml melk
250 g frambozen
1 el poedersuiker
schuimpjes of macarons, voor erbij

Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Zet daarop een passende kom en doe de eieren en suiker erin. Klop het eiermengsel tot het dik en romig en licht van kleur is en zeker in volume verdubbeld. Neem van het vuur en klop koud. Klop dan de room en melk goed door het eimengsel. Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai het tot ijs volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Of doe het mengsel over in een diepvries doos van 2 l inhoud, zet de doos 4 uur in de (viersterren)diepvries* en klop elk half uur glad met een mixer. laat het ijs daarna nog 2 uur navriezen.

Pureer intussen de frambozen met de poedersuiker met een staafmixer en zeef de pitjes eruit. Schep de frambozenpuree door het ijs voordat het helemaal bevroren is, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Doe het over in een diepvriesdoos en laat het verder opstijven. Serveer het ijs naar keuze met schuimpjes of macarons.

*Een viersterrenvriezer gaat tot -20°C, dat heb je echt nodig om goed ijs te maken.

Bereiden ± 45 min. / bevriezen ± 40 min. (ijsmachine) of 4 uur (diepvries).

RECEPTEN HANNAH MILES FOTOGRAFIE KATE WHITAKER STYLING PENNY MARKHAM

frambozenroomijs-delicious