hollandse garnalensalade

hollandse garnalensalade

voorgerecht | 4 personen

1 tl scherpe mosterd
geraspte schil van 1 (bio)citroen
1 teentje knoflook, geperst
2 el frambozenazijn
6 el extra vierge olijfolie
1 courgette
4 gele tomaten, in dunne plakjes
100 ml dikke mayonaise (bijv. Hellman’s)
2 tl citroensap
200 g Hollandse garnalen
½ bakje tuinkers, topjes geknipt
evt. toast van wit brood, voor erbij

Klop in een kom een dressing van de mosterd, de helft van de citroenrasp, knoflook, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de courgette in flinterdunne plakjes met een mandoline of dunschiller. Doe ze samen met de plakjes tomaat bij de dressing in de kom en schep alles goed door elkaar, zodat elk plakje een laagje dressing krijgt. Laat de courgette 1 uur in de koelkast marineren.

Verdeel de plakjes gemarineerde courgette afgewisseld met de plakjes tomaat over 4 borden. Roer in een kommetje de rest van de citroenrasp, de mayonaise en citroensap door elkaar en breng op smaak met een beetje peper. Verdeel de garnalen over de salade en strooi de tuinkers erover. Serveer de salade met de citroenmayonaise. Lekker met geroosterd wit brood

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 1 uur.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE EKE MARIEN STYLING CYN FERDINANDUS

garnalensalade-delicious