gevulde paddenstoelen met geitenkaas

gevulde paddenstoelen met geitenkaas

lunch of voorgerecht | 4 personen

1 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
180 g spinazieblaadjes
50 g boter
2 tenen knoflook, fijngehakt
75 g pankobroodkruim (Japans paneermeel)
2 el fijngesneden bladpeterselie
1 el fijngehakt oreganoblad + extra blaadjes voor erbij
8 portobello’s, steeltjes verwijderd
160 ml tomatenpassata
150 g verse geitenkaas
partjes citroen, voor erbij

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en laat de sjalot in 2-3 min. glazig worden. Voeg de spinazie toe en roerbak 1 min. tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Zet de pan opzij.

Veeg de pan met keukenpapier schoon en zet hem weer op het vuur. Smelt de boter in de pan, voeg de knoflook en de panko toe en roerbak ze in 2-3 min. goudbruin. Neem de pan van het vuur, roer de peterselie en oregano door het kruim en zet het opzij.

Leg de paddenstoelen met de open kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schep de passata erin. Schep er wat spinaziemengsel op, met daarop stukjes geitenkaas en bestrooi de paddenstoelenvulling met het broodkruimmengsel.

Bak de paddenstoelen 8-10 min. in de oven tot ze gaar zijn, de kaas gesmolten en het broodkruim goudbruin is. Bestrooi ze met de extra oregano en serveer de citroenpartjes erbij.

bereiden ± 10 min. / oven ± 10 min.

RECEPTUUR EN BEELD ZIJN AFKOMSTIG UIT DELICIOUS FEEL GOOD FOOD

Deze gevulde paddenstoelen en nog veel meer lekkere feel good recepten vind je in dit prachtige kookboek. Ook leuk als foodie-cadeau!

gevulde-paddenstoelen-delicious