amarettotaart

Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.

 

amarettotaart

gebak of nagerecht | 10 personen

300 g amaretti*, fijngemalen
120 g ongezouten boter, gesmolten
250 ml melk
200 g witte marshmallows
1 el oploskoffie
2 el amaretto (amandellikeur)
500 ml slagroom
2 el geroosterd amandelschaafsel, voor garnering
gesmolten pure chocolade, voor erover
ook nodig: vierkante taartvorm met uitneembare bodem (of een springvorm)

Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de koekkruimels met de btoer en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2½ cm. Bak de taartbodem in 5-7 min. goudbruin en laat afkoelen.

Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.

Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.

Strooi valk voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.

*Amaretti zijn brosse, Italiaanse amandelkoekjes, te koop bij (Italiaanse) delicatessenzaken, natuurwinkel en sommige supermarkten.

Bereiden ± 35 min. / koelen ± 2 uur.

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept komt uit delicious. juni 2012

amarettotaart-delicious