snert met pastinaak

Is het onder nul, dan gaat er een pan snert op het vuur! De lekkerste soep maak je al een dag van tevoren, dan is hij extra stevig – lepel rechtop graag – en smaakvol.

Maak ook eens deze lekker winterse soep van aardappel en peterseliewortel

snert met pastinaak

hoofdgerecht | 4 personen

500 g spliterwten
½ knolselderij, in blokjes
1 prei, in ringen
1 pastinaak, in blokjes
3 takjes bladselderij, blad en takjes gescheiden
4 vleesbouillontabletten
1 varkenshiel* of 2 flinke schouder karbonades
1 slagersrookworst
rogge-speltbrood met boter, voor erbij

Breng in een hoge soeppan de spliterwten met de groenten, selderijtakjes, boiullontabletten, 2 l water en de varkenshiel of karbonades aan de kook. Draai het vuur lager en kook de erwten in ± 1½ uur gaar, of tot ze uit elkaar vallen.

Neem na 1 uur het vlees uit de pan, verdeel het in stukjes en doe terug in de pan. Leg de rookworst erop en verwarm de snert nog ± 20 min.

Haal de worst uit de pan, snijd in plakjes en doe ook terug in de soep. Breng de erwtensoep evt. op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Bewaar soep op een koele plek.

Verwarm de snert de volgende dag op laag vuur. Schenk er evt. een extra kop water bij. Roer regelmatig met een houten lepel goed over de bodem van de pan. Serveer royale kommen snert met het selderijblad en het brood.

*Varkenshiel is bij een enkele supermarkt te koop. Of bestel bij je slager.

Bereiden ± 25 min. / koken ± 1½ uur.

RECEPT & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

snert-delicious