gevulde tomaten met kruidige citroenrisotto

Weet je nog van toen? Toen de tomaten gevuld werden met rijstsalade en allerhande noten? Wel, wij hebben deze seventies klassieker geüpgraded met een kruidige citroenrisotto.

Zo maak je frisse summer rolls gevuld met krab…

gevulde tomaten met kruidige citroenrisotto

buffetgerecht of hapje | 6-9 personen v

1 ui, geraspt
3 el milde olijfolie
100 g risottorijst (arborio)
50 ml witte droge wijn
rasp van 1 (bio)citroen
50 ml extra vergine olijfolie
100 g taleggio, in stukjes
6 takjes oregano
1 takje salie
18 kleine tomaten (bijv. tasty tom)

Bak de ui in een flinke scheut olijfolie glazig in 10 min. Voeg de risottorijst toe, zet het vuur hoger, schep even om en voeg een scheutje witte wijn toe. Wacht tot het verdampt is en roer dan het citroenrasp en wat zout erdoor en voeg al roerende steeds wat water toe, tot het verdampt is, herhaal tot de rijst in 18 min. al dente en heel romig is (hij mag behoorlijk vochtig blijven). Breng op smaak met zout en roer er de olijfolie door. Roer de taleggio door de risotto.

Ris de oregano en salie en snijd fijn. Laat de rijst afkoelen (houd wat salieblaadjes apart). Dompel de tomaten 2 sec. in kokend water en laat ze daarna afkoelen. Snijd het kapje eraf en hol ze uit: vang het sap en vruchtvlees op. Roer een deel hiervan door de afgekoelde risotto zodat het lekker smeuïg wordt. Roer nu ook driekwart van de oregano en alle salie erdoor. Schep de tomaatjes vol met de koude risotto. Bestrooi met de rest van de oregano en een blaadje salie.

Bereiden ± 45 min.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS

Blijf helemaal up to date met de delicious. agenda! Bestel jouw agenda voor 2018 alvast hier in de webshop.

tomaten gevuld met citroenrisotto | delicious