kruidentaart met courgette

Dat zomerfeest van ons schreeuwt natuurlijk om taart. Grote taart. Daarom wekelijks een XL plaattaart. We starten met een hartige kruidentaart met courgette. Die is heel easy, want de bodem maak je van bladerdeeg. Wil je hem nog lekkerder maken? Strooi dan samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.

kruidentaart met courgette

hartige taart | 12 personen

10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
4 takjes munt, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
4 takjes platte peterselie, blad fijngesneden + extra voor erover
4 takjes basilicum, blad fijngesneden + extra voor erover
bloem om uit te rollen
350 g zachte roomkaas naturel
3 tenen knoflook, fijngesneden
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 grote courgette, in dunne plakjes
4-5 el extra vierge olijfolie
150 g serranoham

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi elk deegplakje met wat fijngesneden kruiden en leg ze dan op elkaar. Rol de plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 30×38 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier.

Rol de zijkanten een paar slagen terug zodat een opstaande rand ontstaat. Meng de roomkaas met de knoflook, de kaas en zout en peper naar smaak. Bestrijk de taartbodem ermee. Leg de courgette dakpansgewijs op de roomvulling en besprenkel met 2 el olijfolie.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Scheur intussen de ham in repen en snijd de rest van de kruiden grof. Beleg de taart uit de oven even losjes met de repen serranoham en grofgesneden kruiden. Besprenkel met de laatste 3 el olijfolie. Serveer de taart in blokken gesneden warm, of lauwwarm.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 20-25 min.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

kruidentaart met courgette en serranoham | delicious