elke dag ultravers!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

12.426 rondeeleieren, 2.563 kg Hollandse groenten, 9.467 appels en 61.444 sinaasappelen…alsof het niets is! Dit is wat er dagelijks (!) door La Place vers bereid wordt. En dat al die eieren, verse zalm en bijzondere groenten niet van zomaar een aantal leveranciers komen, staan dan ook buiten kijf!

groenten via stadslandbouw
Kwekerij Osdorp is ’hofleverancier’ van verse groenten bij La Place. Kweker Jeroen Rijpkema bedacht samen met zorgmanager Jeroen Klaassen stadslandbouw-bedrijf Kwekerij Osdorp. Hier werken Amsterdammers die behoefte hebben aan een zinvolle dagbesteding en samen planten, verzorgen en oogsten zij tomaten en aubergines. La Place betaalt iets meer voor deze groenten, maar helpt op deze manier een kwetsbare groep. De cherrytomaten en andere groenten als de gestreepte aubergines worden hier onder milieukeur geteeld. Dat gebeurt in kassen op kokos in plaats van op steenwol en pesticide-arm en met extra veel aandacht. Je proeft hun oogst in vrijwel alle La Place gerechten met tomaat en aubergine, zoals pizza margherita, de quiche tomaat-courgette quiche en de Griekse salade.

schotse zalm = vet gezond
De zalm van La Place wordt duurzaam gekweekt en gevangen bij het eiland Stornoway. De zalm krijgt 2 tot 3 jaar groeitijd en zwemt van zoet naar zout zeewater. Hier staat een stevige stroming zodat de zalm flink moet zwemmen en zo gezond en gespierd wordt. Deze zalm vol omega3 vetzuren zit dus vol goede vetten en wordt hangend gedroogd, een methode die meer smaak geeft. En dat proef je terug in bijvoorbeeld de huisgemaakte graved lax bij La Place.

– delicious. samen met La Place –