kimchi pajeon – hartige pannenkoekjes

Nog zo’n heerlijk Koreaans hapje gemaakt met onder andere kimchi, de gefermenteerde Chinese kool. Wij kunnen er bij restaurant Yokiyo geen genoeg van krijgen en maken hem nu zelf ook lekker thuis!

kimchi pajeon – pannenkoekjes met kimchi en bosui

Hapje of voorgerecht | ± 7 pannenkoekjes v

Pa betekent bosui en jeon pannenkoek. De Yokiyo-versie is dubbelgeklapt, met krokante buitenkant en zachte vulling.

500 ml water
250 g bloem
100 g maïzena
1 ½ tl zout
3 el arachide-olie + olie voor het bakken
1 ei
10 el kimchi, dungesneden en uitgelekt
4 el fijngesneden bosui

3 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
2 el fijngesneden bosui
2 el geroosterd sesamzaad

Meng het water met een garde of mixer met de bloem, de maïzena, het zout, de olie en het ei. Laat het beslag 1 uur rusten. Verhit in een middelgrote koekenpan een flinke scheut olie. Schenk 1 middelgrote pollepel beslag in de pan, wacht 1-2 min. Verdeel wat kimchi over de ene helft van de pannenkoek en wat bosui over de andere helft.

Klap, zodra die onderkant stevig is, de pannenkoek voorzichtig dubbel. Bak de buitenkant krokant in 3-4 min. en draai de dubbelgeklapte, gevulde pannenkoek voorzichtig om. Bak ook de andere kan goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag en ingrediënten. Meng de sojasaus met de rijstazijn, 1 el water en sesamolie en roer goed door. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad. Snijd de pajeons in stukken en serveer ze met de dipsaus als hapje.

Berieden ± 1 uur en 10 min. / rusten ± 1 uur.

RECEPTEN YOKIYO BEREIDING JAYMZ POOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL PRODUCTIE MERIJN TOL

 

kimchipannenkoek | delicious