Gourmetrecept: Kippendijen

gourmet-kippendij

Gezellig met een groep, de hele tafel vol kleine gerechtjes en lekker zelf aan de slag. Gourmetten, in Nederland zijn we er dol op. En met deze mediterrane gourmetgerechten wordt het helemaal een feest.

gegrilde kippendijen met specerijen en sinaasappelsap hoofdgerecht | 4 personen

Laat de kippendijen bij voorkeur een nacht van tevoren marineren.

2 kruidnagels*
1 steranijs*
2 kardemonpeulen*
1 el kurkuma (geelwortel)*
1 el korianderzaad*
200 ml sinaasappelsap
4 (biologische) kippendijen, liefst met vel
roomboter of ghee**
ook nodig: vijzel

VOORBEREIDEN Kan 1 dag van te voren.

Doe de kruidnagels, steranijs, kardemom, kurkuma en korianderzaad in een vijzel en stamp grof, voeg een beetje zeezout toe. Heb je geen vijzel? Doe de specerijen dan in een kom en stamp en wrijf ze fijn met de achterkant van een lepel.

Wrijf/masseer de droge marinade goed in de kippendijen, stop ook watonder het vel. Marineer ± 30 min. en voeg daarna het sinaasappelsap toe, laat een paar uur marineren, maar liefst een nacht.

OP TAFEL

Zet de kip in een schaaltje op tafel en de marinade er in een schaaltje naast.

BEREIDEN

Aan tafel. haal de kip uit de marinade en doe de marinade in een bakje dat je op tafel zet. Verhit een beetje boter of ghee in je gourmetpannetje en bak per persoon de kippendijtjes goudbruin en gaar in ± 20 min. voeg aan het einde nog een paar lepels van de marinade toe en kook dit op voor een lekkere jus. Lekker met de sinaasappelsteranijsmayonaise!

*Vervang de hele specerijen evt. door gelijke hoeveelheden gemalen specerijen.
** Ghee is geklaarde boter, te koop bij natuurwinkels.

Voorbereiden ± 10 min. / marineren 30 min. + 1 nacht / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EN PRODUCTIE MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART