het is tijd voor een heerlijke herfst

Het is herfst! Dit najaar koken we met alles wat gratis voor handen is. Wat de natuur geeft als cadeautje. We gaan wildplukken, wildrapen, wildscharrelen. En dat kan overal!

Eerst was het een beetje abstract, brainstormen over onze wildplukweken. Tot hoofdredacteur Makkie op de redactie kwam met een trosje hazelnoten. ‘Lag op de parkeerplaats naast m’n auto!’ En dus gingen we vlak bij de Amsterdamse A10 hazelnoten rapen voor homemade hazelnotenpasta en een Italiaanse notentaart. En we houden wat achter voor de winterse salade met zwezerik die in delicious.kerst verschijnt.

Dat is het mooie aan noten, je vindt ze overal. In het bos, maar ook in de stad. Op Facebook vroegen wij naar de  bomen in de tuinen van onze delicious.fans: jullie worden elk jaar blij verrast door een immense hoeveelheid walnoten, hazelnoten en amandelen. Daarom deze week inspiratie voor je notenoogst. We zijn razend benieuwd wat je er uiteindelijk mee maakt. Upload de foto’s van je wildpluk- en wildraapgerechten in deze facebook-app. Je kunt er een prijs mee winnen, maar die houden we liever nog even geheim.

Succes met de notenjacht!