bistecca alla gorgonzola

Terwijl het zonnetje bij ons naar binnen schijnt, maken we vandaag deze Bistecca alla Gorgonzola (alleen die naam al!). De stevige gorgonzola piccante is onze favoriet! Voor een mildere saus kun je ook gorgonzola dolce nemen.

bistecca alla gorgonzola

hoofdgerecht | 4 personen

800 g venkel
5 el olijfolie
2 tl grof zeezout
4 biefstukken, op kamertemperatuur
150 g gorgonzola (piccante is onze favoriet!), in stukjes
1 takje rozemarijn
175 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de venkel in parten van 1 cm (bewaar het venkelgroen!). Leg de venkel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout. Rooster de venkel in de voorverwarmde oven in 20 min. bruin en beetgaar.

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm.

Voeg de gorgonzola toe aan het bakvet. Laat de kaas op laag vuur smelten. Voeg dan de rozemarijn en de slagroom toe en roer glad. Verwarm de saus nog 1-2 min. tot deze gewenste dikte heeft.

Leg de biefstukken op 4 borden en schep er de gorgonzola-rozemarijnsaus over. Serveer met de venkel bestrooid met het bewaarde venkelgroen. Serveer met bijv. nog een kleine portie gnocchi of patatine fritte (frietjes)

Bereiden ± 20 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel het nieuwste nummer van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

 

bistecca alla gorgonzola - delicious