Ze waren dolblij, de genodigden voor de culinaire treinkaping van Gastrovan. Redacteuren Khalida en Bas waren bij het diner dans la coupé en genoten van zes gangen. Van de gegratineerde broccoli in Den Haag tot aan de kalfswang in Eindhoven.
Na het vertrek uit Den Haag en het vullen van de wijnglazen krijgen we al snel een glas gegratineerde broccoli met blauwschimmelkaas, gekarameliseerde ui en crunchy pijnboompitten. Een klassieke amuse die alles heeft, behalve genoeg. Want, zoals het een amuse betaamt, wil je hier meer van. Al snel komt uit een thermoskan fluwelige bloemkoolsoep en de kok deelt chips van biet en wortel uit. Op onze vuist krijgen we fistfood: een dot ansjovismayonaise met sla, eens stukje ei en flinters oude geitenkaas. Hap-slik-weg. Maar heerlijk!
De muziek speelt, de sfeer wordt leuker en leuker (met dank aan de cabernet sauvignon) en het eten blijft maar komen. Op een boomstronkplank krijgen we dungeseden witte asperge met een perfect gepocheerd ei. Dat is erg knap, we zitten immers in een trein. En terwijl we Tilburg passeren lepelen we hazelnoten-speltrisotto en zachter dan zachte kalfswang naar binnen. In Eindhoven moeten we overstappen. Dat is inderdaad een hele operatie, maar iedereen helpt om al het eten, bestek, servies, kleedjes en tafeltjes naar de volgende trein te krijgen.
In de koploper kunnen we de tafels niet kwijt, maar gelukkig hebben die stoelen uitklapbare plankjes. Daar zetten we ons glas dessertwijn en de rijstepap met lavendel op. De kok geeft ons met een kwast een snor van butterscotch. Terwijl we lepelen moeten we dan even langs onze bovenlip likken. Erg origineel, erg lekker. De avond eindigt rond een uur of elf in Den Haag. Everybody happy? Yes!