Het meest bekend zijn de ronde rode radijsjes, maar er zijn ook witte en roodwitte varianten. Radijs komt uit eigen land, maar wordt ook aangevoerd uit onder andere Frankrijk, Italië en Duitsland. Wist je dat je het blad van radijs ook kunt eten? Verwerk het, net als raapstelen, in roerbakgerechten of in een soep.
Heb je na onderstaande saladerecepten trek in nog 3 radijs-recepten? Bestel dan hier het meinummer online óf download ‘m via de iPad-app van Tijdschrift.nl óf ga naar de winkel.
The happiest food in the world’, zo wordt het eten van Yotam Ottolenghi getypeerd. Neem nu deze salade met radijs, tuinbonen en groene tahinsaus… dat is zo’n lekkere frisse lunch door de citroen, verse koriander, bladpeterselie en het komijnzaad. Bekijk het recept…
Na de winter verlang ik altijd naar knapperig groen, bijvoorbeeld postelein, veldsla of raapsteeltjes. Met wat gerookte vis erbij of of Hollandse garnalen voor de hartige smaak en radijsjes voor extra pit! Bekijk het recept…
Extra delicious.tip: maak een radijs-fetasalade. Maak 1 bosje radijsjes schoon en rasp de radijsjes grof. Boen een halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de radijs met de citroenrasp in een schaal en verkruimel er 100 g feta boven. Schep de salade om met 2 el extra vierge olijfolie en 1 el fijngehakte verse munt. Breng het geheel op smaak met citroensap, versgemalen zwarte peper en zout. (Dit bijgerecht is voor 2-3 personen)