V
- Spruitjesroerbak Roerbak kort voorgekookte spruitjes met uiringen en wat geraspte gember in olie goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Serveer met geroosterde geschaafde amandelen of hazelnoten.
- Hartige spruitenclafoutis Maak een beslag van 225 g bloem, 400 ml melk, 4 eieren, een snuf zout en wat pimentpoeder. Giet samen met 600 g voorgekookte spruitjes en 100 g geraspte pecorino in een flanvorm en bak in 40-45 min. in warme oven van 180°C goudbruin en gaar.
- Spruitjessoep Bak gehalveerde spruitjes en wat blokjes aardappels met flink wat fijngesneden ui en knoflook in olie zachtjes 8 min. Voeg 1 el karwij en kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook gaar. Pureer de soep en serveer met gegrilde broodjes met kaas.
Meer spruitjes-recepten? Koop dan nu het maartnummer van delicious. in de winkel of via de app van Tijdschrift.nl!