pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

Warm comfortfood is nooit ver weg van de redactie. Zeker niet nu de herfst z’n intrede weer heeft gedaan. Hartige taart is daarbij een van onze favorieten. Alhoewel onderstaande pompoenplaattaart niet helemaal toereikend is als maaltijd, is ‘ie wel erg lekker. Serveer het met een royale salade of kopje soep en je maakt iedereen gelukkig aan tafel!

pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

hoofdgerecht | 4 personen | v

1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries: ontdooid)

1 flespompoen (ruim 1 kg)
4 kleine rode uien
1 el rozemarijn, fijngehakt
2 el olijfolie extra vierge
100 g walnoten
150 g verse geitenkaas

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes deeg naast elkaar en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt.

Schil de pompoen en verwijder het zaad en snijd in grote stukken. Breng de pompoen met zoveel water dat het net onderstaat aan de kook en voeg zout toe. Kook de pompoen in 10-12 min. gaar. Giet het kookvocht af en laat het goed uitlekken. Stamp op laag vuur de pompoen tot een grove puree. Breng het op smaak met zout en flink peper. Verdeel de puree gelijkmatig over het deeg. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de pompoentaart in 35 min. goudbruin en gaar.

Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes, schep in een ruime kom de ui, rozemarijn, olie en noten door elkaar. Verdeel het uienmengsel na 10 min. over de pompoentaart en brokkel de kaas erover. Bak de taart in de resterende 25 min. verder af.

Bereiden ± 20 min./ oven 35 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

pompoentaart geitenkaas walnoot