cheesecake met yoghurt, honing en pistacheconfetti

Iedere gelegenheid wordt nét iets feestelijker met taart! Deze frisse cheesecake met yoghurt versier je met honingslingers en pistacheconfetti. 

Lees hier alles over verschillende soorten cheesecake en baktips…

cheesecake met yoghurt, honing en pistacheconfetti

gebak of nagerecht | 8-10 personen
200 g digestive koekjes
75 g boter, gesmolten
4 witte gelatineblaadjes
rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel*
120 g fijne kristalsuiker
600 ml slagroom
500 ml dikke Griekse yoghurt
2 el oranjebloesemwater**
4 el vloeibare honing
3 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt
ingevette springvorm van 22 cm Ø

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met plasticfolie.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.

  • * Is je sinaasappel groot, gebruik dan een gelatineblaadje meer.
  • ** Oranjebloesemwater is verkrijgbaar in winkels met Midden-Oosterse producten en ook steeds vaker in de grotere supermarkten. Laat het evt. achterwege.
    Bereiden ± 30 min. / opstijven ± 1 nacht.

 

Maak ook eens een bodem van de nieuwste delicious. koekjes met driedubbel chocolade! Ongelooflijk lekker en krokant! Je bestelt ze hier in onze webshop.

cheesecake met yoghurt-delicious