soep van wintergroenten met gremolata

Hartje winter en op zoek naar warme gerechten? delicious. helpt je de winter door met deze wintersoep. Door de chiliflakes krijgt de soep pit en warmt je van binnen op als een kacheltje. Heerlijk!

maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata

hoofdgerecht | 4 personen | v

40 ml milde olijfolie
500 g pompoen, geschild en in stukken
1 dikke prei, in dunne ringen
250 g aardappel, in stukken
3 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij, in boogjes
1 tl komijnpoeder (djinten)
1/2 tl chiliflakes
klein bosje platte peterselie (20 g)
1 (liefst biologische) citroen
evt. Griekse yoghurt voor erbij

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de pompoen, prei, aardappel, 1 gehakte teen knoflook en bleekselderij toe en bak al omscheppend zachtjes ± 5 min. Voeg het komijnpoeder en de chiliflakes toe en bak 1 min. mee. Voeg 1 ¼ liter warm water toe en breng aan de kook. Kook de groente in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen voor de gremolata de rest van de knoflook heel fijn, rasp het geel van de citroenschil en snijd de peterselie heel fijn. Meng alles met elkaar en voeg naar smaak wat zout toe.

Pers de citroen uit. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met zout en evt. wat citroensap. Serveer met de gremolata. Extra lekker met een schepje yoghurt erdoor.

Bereiden ± 35 min.

pompoen &
Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of kook wortel en venkel mee in de soep. Pompoen is een perfecte match met koriander. Kook de steeltjes van een bosje mee en garneer de soep na het pureren met het korianderblad.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOODSTYLING BART STUART FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

Dit recept verscheen eerder in delicious. (januari 2010)

Soep van wintergroenten en gremolata-delicious