felgroene billetjes in ’t rood

Wij houden van knikkerronde druiven. Friszure lichtpuntjes terwijl de herfst voorbij schuurt. De druivenoogst is in volle gang dus plukken wij daar nu graag de vruchten van.

bijgerecht | 4-6 personen

25 g sultanarozijnen
100 ml balsamicoazijn
4-5 el olie
500 g fijngesneden rauwe rode kool
150 g witte druiven, gehalveerd, evt. pitjes verwijderd

Week de rozijnen 30 min. in de balsamicoazijn. Giet af en bewaar de balsamico.

Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de rode kool 3 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen toe en bak ze 1 min. mee. Voeg 4 el balsamicoazijn en de druiven toe en bak alles nog een paar min. goed door. Breng de kool op smaak met wat zout.

voorbereiden ± 15 min. / weken ± 30 min. / bereiden ± 5 min.

RECEPTUUR EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

*Dit recept verscheen eerder in delicious.