Vier vandaag (en alle andere dagen) met ’n Hollandse appeltaart van patisserie/ chocolaterie Unlimited Delicious. Hun ‘oma’s appeltaart’ prijkt in veel grand-cafés, restaurants en theaters op de kaart. Wanneer de geurige taart uit de oven komt, proeven we… volmaakte eenvoud. Zachte zure appel mét bite en een vleugje vanille omgeven door een zoete knapperige korst.
voor 1 taart (8-10 personen)
250 g bloem
150 g boter
100 g witte basterdsuiker
½ ei
rasp van 1 citroen
2 tl bakpoeder
vulling
200 g rozijnen
1¼ kg appels (liefst Goudreinetten of Jonagold)
rasp van 4 citroenen
100 g suiker
300 g cakekruimels (van een ‘oma’s cake’ uit de supermarkt)
100 ml dikke ‘boerenland’ vanillevla
extra nodig: hoge bakvorm Ø 24 cm
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed er een ingevette hoge springvorm van Ø 24 cm mee. Zet de vorm 5-10 min. in de koelkast.
Bak de taart in ± 40 min. totdat het deeg bruin en gaar is. Bereiden ± 50 min / oven ± 40 min.
RECEPT Unlimited Delicious. BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING SANDRA KISSELS
Dit recept is reeds eerder verschenen in delicious. magazine.