buitengewoon etentje

Zaterdagmiddag kwam het met bakken uit de hemel en dus belde delicious. tekstcoördinator Laura voor de zekerheid maar even met de organisatoren van het delicious. buitendiner in natuurgebied  Oostvaardersplassen. Maar natuurlijk(!) was er gerekend op minder weer; Buitengewoon in het land gaat gewoon door!

Na ontvangst met aardbeiencocktail in een schuur van Staatsbosbeheer nam de boswachter ons mee in een aanhanger achter zijn tractor! Eerst ben je nog verbaasd als je zomaar een ree ziet lopen, maar weldra zagen we hele kuddes, ook paarden, zelfs een vos, een zilverreiger en ongelooflijk veel ganzen met jongen… Op safari in de polder, het kan dus echt!

En safari geeft lekkere trek! Chef Nicky Quarz van Restaurant Het Dijkhuysje kookte in een goeduitgeruste kleine veldkeuken, en het team van Buitengewoon in het land had een gigantisch lange tafel midden tussen het groen gedekt. Gelukkig dus goed overdekt, want ook deze polder werd ruim bedeeld met regen! Iedereen had bij aankomst een bord met eigen tekst achterop ingeleverd, en daarop kwam makreel met mierikswortel en rode biet als eerste gang. Heerlijk met dat tikje zoete van de viognier! Daarna nog een visje, heilbot met venkel en lavas in een salade met daarbij Italiaanse wijn uit de Abruzzen. Het hoofdgerecht, lam met een korstje van zoethout met asperges en opperdoezer aardappeltjes in de schil smaakte geweldig. Het dessert met frambozen, yoghurt, witte chocolade en viooltjes werd geserveerd rond de vuurkorven in de veldkeuken. De sfeer was buitengewoon, een verzameling vrolijke mensen die houden van lekker eten met mooie wijn, een avontuurlijk buitendiner en spontaan gezelschap. Schuif ook eens aan bij Buitengewoon in het land, dit was hun 25ste diner en volgen er meer, zie buitengewooninhetland.nl