lunch- of voorgerecht (4 personen)1 ui, fijngesneden
1 blaadje laurier
2 takjes tijm 2 el olijfolie
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 bospenen, in plakjes
1 flinke aardappel, in blokjes
200 ml donker bier (niet te zoet)*
1 l kippenbouillon, van 2 tabletten
150 g pittige oude kaas, geraspt
2 el bladpeterselie, fijngesneden
Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min.
zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen. Voeg de bouillon toe, breng
tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn. Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie. Evt. lekker met stoer brood.
* Bijvoorbeeld bockbier (herfstbok) of Palmbier.
Bereiden ± 30 min.
PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING JAN WILLEM VAN RIELBEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN