zomergeluk: restaurants aan het water


We hadden zoveel lifestyle adresjes voor de zomer dat ze gewoonweg niet pasten in het nummer, maar we willen ze natuurlijk altijd graag delen. Deze twee liggen aan het water: de ene kookt lekker internationaal en de ander  doet ‘het’ met lokale waar.

parkeren aan de palen
Wie op de plassen bij Aalsmeer land in zicht heeft, kan zich verheugen op Salade Surf en Turf met dun gesneden rib eye en gamba’s, Langzaam gegaard Iberico schouderstuk met gebakken boudin noir of fingerfood op het altijd windluwe terras. Ook als je niet per boot komt krijg je een instant vakantiegevoel op het grote terras van het Westeinderpaviljoen in de haven. En met een beetje geluk bestel je de gerechten gewoon op de steiger. westeinderpaviljoen.nl


met de paplepel
Steevast pronkt de Andijker schapenkaas op de kaart van Restaurant 1619. Chefkok Severine Meijer werkt graag met de lokale producten uit Noord-Holland. ‘We verwerken het in pasta, carpaccio of een van de vegetarische gerechten. Bij ieder gerecht streven we ernaar dat het fris oogt en oorspronkelijk smaakt.’ Net zoals het interieur aanvoelt. ‘Het refereert aan water en heeft mede daardoor een frisse aanblik. Dat past bij de mooie vis- en vegetarische gerechten. Je zit hier nu eenmaal op een A-locatie aan het IJsselmeer.’ Als telg van horecafamilie Meijer weet Severine nu eenmaal precies waar haar gasten naar verlangen: lichte gerechten, een fabuleuze zonsondergang en duurzame kwaliteit. 1619etenendrinken.nl