Plek vol allure

Tijdens de delcious. lunch vorige zomer werden we al heerlijk verwend in hun restaurant Mooii. Begin deze maand openden de bekende Rotterdamse binken Frank Roolaart en Gerard van Gelderen hun jongste telg: restaurant Allure. Op de kade van de Rotterdamse Entrepôthaven (Kop van Zuid) kun je koffie drinken, borrelen, lunchen en dineren in maritieme sferen: met uitzicht op de Binnenhaven en de historische pakhuizen van entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’. Ook de keuken is van alle werelden thuis: je luncht er met een panini gezond met reypenaer en gegrilde casselerrib, met een grove snede met Rotterdamse kroketten of een parelhoensalade met mangochutney en walnoten. Plate service is er van kipspies met verse friet en zoetzuur, van gegrilde dorade met risotto en rucola en van vega-tortellini met spinazie, pesto en parmezaan. Grote salades, vlees, vis en vegetarische gerechten van ‘all over the world’ zijn er ook voor het diner. Afsluiten doe je met een tirami-shooter, sorbetijs met gemarineerde ananas of kaas, bijvoorbeeld.

En wij, wij verheugen ons nu al op een koude winteravond voor de bijna 3 meter brede open haard in de lounge!

Open: dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Parkeren kan voor de deur. Maar veel leuker is het om per watertaxi te komen want ook een aanlegsteiger is er voor de deur.

Restaurant Allure
Cargadoorskade 107 (Entrepôthaven)
3071 AW  Rotterdam
(010) 486 65 29
www.restaurant-allure.nl