rozemarijn

rozemarijn

Verse rozemarijn is onmisbaar bij gemarineerde lamskoteletjes van de grill. Maar ook heerlijk bij geroosterde aardappeltjes in de schil. En zelfs geitenkaas combineert fantastisch met rozemarijn. Rozemarijn komt van oorsprong uit de landen rond de Middellandse Zee en is vers en gedroogd verkrijgbaar.

Maar ook in Nederland kun je prima een rozemarijn struik planten. Kies de meest mediterrane plek van je tuin of balkon, want rozemarijn is dol op warmte en zon. En als hij eenmaal een goede plek heeft gevonden zal hij uitgroeien tot een robuuste struik waar je dankbaar van kunt oogsten. Rozemarijn heeft een vrij sterke smaak die snel kan overheersen. Een klein takje is al bijzonder aromatisch.

rozemarijn bij

  • Grof gehakt lekker in een marinade van olijfolie en fijngehakte knoflook bij lamsvlees, varkensvlees of kip.
  • Halveer voorgekookte, gehalveerde vastkokende aardappeltjes in de schil, voeg een takje grof gehakte rozemarijn toe en een aantal ongepelde knoflooktenen en rooster met wat olijfolie in de oven knapperig en goudgeel.
  • Rozemarijn combineert ook goed met tijm. In een vijzel kun je rozemarijn en tijm fijnwrijven tot een fijne kruidenpasta. Mengen met wat olijfolie en hiermee kun je vlees insmeren.
  • Rozemarijn is een belangrijk onderdeel van de Provençaalse kruiden. Naast rozemarijn zitten hier bonenkruid, marjolein en tijm in. Stoof wat Provençaalse kruiden met ratatouille mee.

Ga je voor snel en makkelijk? Maak dan eens lamsbiefstukjes met rozemarijn. Fan van stoofgerechten, dan is de verrukkelijke lamsdaube met rozemarijn. meer iets voor jouw. Wat is jouw favoriete delicious.gerecht met rozemarijn? Upload je eigen gerecht op delicious.facebook.